Nieuws

Verizon beheert WLAN-netwerken

Verizon Business lanceert de managed wireless LAN-dienst in 28 landen, waaronder België en zijn buurlanden. Grote internationale organisaties kunnen dan ontwerp, bouw, onderhoud en beheer van hun draadloos netwerk overlaten aan het telecombedrijf.

De nieuwe dienst wordt als afzonderlijk product aangeboden, maar vormt een aanvulling op de eerder dit jaar gelanceerde managed LAN-dienst.

Verizon beheert al enkele jaren draadloze netwerken voor een aantal klanten. Maar nu gaat het om een gestandaardiseerd internationaal aanbod, zegt Rebecca Marsh, senior manager voor productmanagement en -ontwikkeling bij Verizon.

De dienstverlening is gebaseerd op WLAN-apparatuur van Cisco, met name de Cisco Unified Wireless Network-technologie, met een gecentraliseerde WLAN-controller.

Verizon bewaakt de netwerken van op afstand. Het kijkt onder meer of er access points uitvallen, dan wel dat er ongeautoriseerde access points opduiken. Het beheer gebeurt vanuit controlecentra in Amsterdam, Manilla en de Amerikaanse staat North-Carolina.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business