Nieuws

Cisco koopt Exchange-achtige mailserver

Cisco wil Postpath kopen, een maker van e-mailservertechnologie. Het overnamebedrag van 215 miljoen dollar is niet zo heel groot, maar de gekochte technologie blijkt het sluitstuk te zijn voor Cisco’s Webex Connect.

Postpath maakt openbronsoftware tot een goedkope e-mailserver die in de cloud draait. Het resultaat is een alternatief voor Microsofts Exchange. De interface van de software zou zelfs lijken op die van Exchange. Postpaths product is gebaseerd op Linux, gebruikt AJAX en virtuele ‘snapshots’ en werkt samen met VMware-technologie.

Cisco wil het bedrijf in het najaar inlijven. De software zal niet apart op de markt worden gebracht. De mailserver wordt ingebouwd in Cisco’s Webex Connect, het samenwerkingsplatform, gebaseerd op SaaS. Dat omvatte al instant messaging, spraak, video, gegevensverkeer, documentbeheer en web 2.0-toepassingen. Daar worden nu dus ook mailcapaciteiten aan toegevoegd.

“Daarenboven heeft de e-mail- en kalendersoftware van Postpath ook standaard ondersteuning voor Microsoft Outlook en Microsoft Exchange. Het is ook compatibel met mobiele toestellen zoals de Blackberry en Activesync,” schrijft Cisco-woordvoerder Regina Hoshimi op de analistenblog.

Op lange termijn kan dit aanbod in de cloud wel een concurrent worden voor Microsofts Exchange,” denkt Andy Buss, principal analyst bij Canalys, “maar ze zullen wegblijven waar Microsoft Exchange sterk staat: in het datacenter, bij grote bedrijven. Wel gaat het aanslaan bij kleine bedrijven die nu ook al e-mail gebruiken van een derde partij. Maar de cloud heeft voorlopig nog veel problemen met betrouwbaarheid, beveiliging en privacy.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business