Nieuws

Amerikaanse IT-afdelingen staan op de rem

Volgens een nieuwe studie gaan IT-afdelingen in Amerikaanse bedrijven momenteel op de rem staan. Ze geven minder uit dan oorspronkelijk gebudgetteerd, en verwachten niet dat de budgetten snel weer gaan stijgen.

Changewave Research contacteert op regelmatige basis bedrijven, met de vraag of ze in het huidige kwartaal meer of minder geld aan IT besteden dan oorspronkelijk gebudgetteerd. Tussen 11 en 21 augustus werd die vraag gesteld aan 2.000 personen die betrokken zijn bij IT-budgetten. 30% van die organisaties is in het huidige, derde kwartaal minder geld aan het uitgeven dan voorzien, 12% is juist méér aan het uitgeven.

Volgens Changewave Research was er in mei van dit jaar sprake van een stabilisering, maar heerst er momenteel weer een crisissfeer bij Amerikaanse bedrijven. De cijfers zouden even negatief zijn als in augustus 2001, midden in de vorige crisisperiode.

IT-verantwoordelijken zien ook de nabije toekomst somber in. Eind vorig jaar gingen de meeste bedrijven er nog van uit dat er in het volgende kwartaal meer IT-budget zou zijn dan in het huidige. Nu verwacht 29% een daling van zijn budget, slechts 13% rekent op een toename. 39% van de ondervraagden verwacht pas ten vroegste in het tweede kwartaal van 2009 een kentering.

Vorige week publiceerde marktonderzoeker Gartner overigens heel andere cijfers: volgens Gartner zijn er wereldwijd nog geen tekenen van een terugval in IT-bestedingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business