Na de overname van Kender Thijssen Nederland door de ICT- en Telecomgroep Detron, gaat de IT-dienstenleverancier in eigen land door op eigen kracht. Aan de samenwerking tussen de twee bedrijven verandert echter niets. Alle engagementen uit het verleden blijven bestaan.   De ex-algemeen directeur en vroegere eigenaar van Kender Thijssen Nederland, Harm Altena, zal zich […]

Advertentie
Na de overname van Kender Thijssen Nederland door de ICT- en Telecomgroep Detron, gaat de IT-dienstenleverancier in eigen land door op eigen kracht. Aan de samenwerking tussen de twee bedrijven verandert echter niets. Alle engagementen uit het verleden blijven bestaan.
 
De ex-algemeen directeur en vroegere eigenaar van Kender Thijssen Nederland, Harm Altena, zal zich voortaan meer bezighouden met de Belgische dienstenleverancier en is ook bereid om erin te investeren. “Het is de bedoeling dat Kender Thijssen België groeit. De drie pijlers – verhuur, onderhoud en infrastructuur – zullen we gericht verder uitbouwen door bedrijven te zoeken die complementair zijn met onze diensten. Daarbij denken we zowel aan samenwerkingsakkoorden als fusies. Door de verkoop van Kender Thijssen Nederland beschikken we nu over de nodige financiële middelen.”
 
Jef Matthé, ook in de nieuwe structuur de General Manager bij Kender Thijssen België, vult aan: “Deze middelen stellen ons ook in staat om het eigen personeelsbestand uit te breiden. Een stijging van ons personeel met 15% voor het einde van 2008 acht ik niet onwaarschijnlijk.”
 
Volgens Matthé illustreert de overname van Kender Thijssen Nederland door Detron de marktbeweging die al een tijdje bezig is op de ICT-markt. “De kleinere spelers groeperen zich door middel van partnerships of overnames om winstgevend te blijven. Met Kender Thijssen België willen we deze weg ook inslaan.”