De langverwachte ‘Google Phone’, nu beter bekend als HTC Dream, komt waarschijnlijk nog vóór de jaarwisseling op de Amerikaanse markt. De Federal Communications Commission (FCC) van de Verenigde Staten heeft het toestel, type DREA100, gisteren goedgekeurd. De ingediende documenten lichten een tipje van de sluier op. Het belangrijkste kenmerk van de HTC Dream is natuurlijk […]

Advertentie

De langverwachte ‘Google Phone’, nu beter bekend als HTC Dream, komt waarschijnlijk nog vóór de jaarwisseling op de Amerikaanse markt. De Federal Communications Commission (FCC) van de Verenigde Staten heeft het toestel, type DREA100, gisteren goedgekeurd. De ingediende documenten lichten een tipje van de sluier op.

Het belangrijkste kenmerk van de HTC Dream is natuurlijk dat het draait op Android, Googles open platform voor mobiele telefoons. De zoekmachinegigant heeft maandag de eerste bètaversie van zijn softwareontwikkelingspakket voor Android-telefoons vrijgegeven; waarschijnlijk in de hoop dat nieuwe applicaties voor de HTC Dream tijdig het licht zien.
Google Phone heet HTC Dream

Toegang tot Google apps
Naast de standaardfuncties die men mag verwachten van een smartphone (bellen, IM/tekst, e-mail) heeft de HTC nog een trits andere eigenschappen, meldt TmoNews, de "onofficiële T-Mobile nieuwsblog". Aanwezig zijn een aanraakscherm, volledig qwerty-toetsenbord, muziekspeler, 3 megapixelcamera, 3G/WiFi en Bluetooth.

Er is snel toegang tot YouTube en alle webapplicaties van Google, waaronder GMail en Talk.  De HTC Dream ondersteunt tevens Google Maps en Street View, wat doet vermoeden dat GPS aanwezig is. Voor de navigatie door de menu’s is er een zogenaamde jogball, vergelijkbaar met de mini-trackball op de Blackberry Pearl.

TMobile is uitverkorene
De Amerikaanse tak van T-Mobile is de uitverkoren provider om de telefoon van HTC als eerste te gaan verkopen. Over het tijdstip doen verschillende verhalen de ronde. We zouden de aankondiging van de HTC Dream in september of oktober kunnen verwachten. De lancering is waarschijnlijk gepland voor november of rond de kerst, hoewel ook oktober al wordt genoemd.

In het FCC-document verzoekt HTC de beoordelingscommissie om vertrouwelijkheid over details tot 10 november; dat kan een aanwijzing zijn.  

Advertentie