ATI en Nvidia kruisen de degens Vergis u niet: een goede grafische kaart doet meer dan alleen maar gamers op hun wenken bedienen met verbluffende hoge aantallen frames per seconde. Ook andere applicaties kunnen er immers hun voordeel uit halen. Denk daarbij aan videobewerking of computer-aided design. PC Labs onderzoekt de nieuwste generatie grafische chipsets […]

Advertentie

ATI en Nvidia kruisen de degens

Vergis u niet: een goede grafische kaart doet meer dan alleen maar gamers op hun wenken bedienen met verbluffende hoge aantallen frames per seconde. Ook andere applicaties kunnen er immers hun voordeel uit halen. Denk daarbij aan videobewerking of computer-aided design. PC Labs onderzoekt de nieuwste generatie grafische chipsets van ATI en Nvidia op hun 3D-kwaliteiten en geeft raad op maat voor elk budget.

Kantoorsuites

De tijd van logge kantoorsuites die u lokaal gebruikt, loopt duidelijk op haar einde. Online kantoorsuites spelen volop in op de mobiele revolutie, want gebruikers willen nu eenmaal altijd en overal kunnen werken. Zelfs Microsoft volgt die trend met Office Live. In dit dossier presenteert PC Magazine u het ganse aanbod van kantoorsuites (al dan niet gratis), en gaat na of de hegemonie van Microsoft Office doorbroken kan worden.

24-inch LCD-breedbeeldschermen

Groot, groter, grootst… Het is onmiskenbaar de trend voor LCD-schermen. Sommige exemplaren hoeven qua beeldoppervlak weinig onder te doen voor een tv-toestel. Maar in hoeverre kan zo’n gigantisch LCD-scherm nog een onberispelijke beeldkwaliteit afleveren? En wat met de kijkhoeken, omschakeltijd en contrastratio? Allemaal zaken waar fabrikanten graag mee uitpakken, maar waarvan de praktische relevantie niet altijd even duidelijk is. We lieten daarom gespecialiseerde testapparatuur los op de allerbeste LCD-schermen met een beelddiagonaal van 24-inch. Welke moet u hebben?

Gratis bij PC Magazine: volledige versie Titan Backup 2.1


Onze cover-cd staat weer boordevol software die de moeite waard is om uit te proberen. Blikvanger deze maand is de volledige onbeperkte versie van Titan Backup 2.1, een rechttoe rechtaan, maar uiterst compleet back-upprogramma dat al uw gegevens en bestanden veiligstelt.

Verder vindt u op deze cd weer heel wat probeersoftware (tip: probeer iClone 2 zeker eens uit), een speldemo van het nieuwste Disney-figuurtje Wall-E, plus een hoop exclusieve videoreviews van onder andere de hippe Asus Eee PC 901 en de Wii Fit.

Volgende maand in PC MagazineMultifunctionele inkjetprinters

De printer is dood, lang leve de multifunctional. Deze autonome manusjes-van-alles worden vandaag door iedereen gekocht, of het nu in de supermarkt of de speciaalzaak is. En inkjetmultifunctional geniet duidelijk de voorkeur. De vraag die PC Magazine zich stelt, is of u moet kiezen voor een simpel instapmodel of best wat meer geld uitgeeft aan een luxueus uitgeruste alleskunner. PC Labs voelt alle printermerken aan de tand in een verhelderende producttest.

KMO-switches

Een performant en betrouwbaar bedrijfsnetwerk begint bij de juiste netwerkswitch. PC Magazine gaat na wat de meerwaarde is van een ‘slimme’ netwerkswitch voor kleine en middelgrote bedrijven zonder eigen IT-afdeling. Bovendien omkaderen we het dossier met tips en inzichten om uw netwerk optimaal te laten presteren.

Dataherstelsoftware

We rekenen steeds meer op onze harde schijven om onvervangbare gegevens vast te houden, of het nu foto’s zijn of documenten. Maar wat als er iets misgaat? PC Magazine somt de gevaren op die uw gegevens op een schijf lopen, bekijkt eenvoudige reddingsopties en gaat in op het werk van professionele dataredders.

Hack eens… een USB-sleutel

In oktober starten we met een nieuwe reeks workshops ‘Hack eens een…’ waarbij we deze keer haarfijn uitleggen hoe een beveiligde USB-sleutel gehackt kan worden. En dat kan eenvoudiger dan u denkt.