De Chinese computerbouwer JoinTech brengt een minilaptop uit voor 99 dollar. Het toestel lijkt uiterlijk sterk op de Eee PC, maar bestaat uit geheel andere hard- en software, waardoor het inwendig meer aanleunt tegen een grote PDA. De JL7100 weegt 680 gram, meet 22,5 bij 16,5 centimeter en is 3,6 cm dik. Binnenin vinden we […]

Advertentie

De Chinese computerbouwer JoinTech brengt een minilaptop uit voor 99 dollar. Het toestel lijkt uiterlijk sterk op de Eee PC, maar bestaat uit geheel andere hard- en software, waardoor het inwendig meer aanleunt tegen een grote PDA.

De JL7100 weegt 680 gram, meet 22,5 bij 16,5 centimeter en is 3,6 cm dik. Binnenin vinden we een Samsung S3C chipset met een ARM9 Core van 400 Mhz, samen met 64 MB RAM- en ROM-geheugen. Voor opslag wijst JoinTech naar een SD-geheugenkaart of een externe opslagmethode via een van de drie usb-poorten.

7-inch scherm
Het toestel heeft een scherm van zeven inch en geeft een resolutie van 800 bij 400 pixels in 65.000 kleuren. Een optische drive en draadloos internet zijn niet aanwezig. Op de foto’s die de fabrikant vrijgeeft zien we een XP-bureaublad. Toch benadrukt JoinTech dat zijn toestel op Windows Mobile 5 draait. Verder is er onder meer ondersteuning voor Office-documenten, e-mail, Internet Explorer, Messenger en Skype. De volledige specificaties van het toestel kunt u hier terugvinden.

De JL7100 van JoinTech werkt op Windows Mobile 5.0, de fabrikant wil het toestel voor minder dan honderd dollar verkopen.

Wanneer en tegen welke prijs we het toestel in Europa mogen verwachten, is nog niet zeker. Aan The Inquirer weet een woordvoerder wel te vertellen dat JoinTech gestart is met verkopen, maar eventuele distributeurs staan nog niet vermeld op de website.

Update 14 augustus, 13.45 uur:
JoinTech bevestigt ons dat het de JL7100 in de Benelux wil verkopen, al zijn er nog geen distributeurs bekend. Vanaf 2009 plant het bedrijf bovendien een model met WiFi en Bluetooth. De Europese verkoopprijs van het toestel moet nog worden bepaald.