Met Edison breng Verdiem een een gratis programma uit dat het energieverbruik van de thuiscomputer moet beheren en zo enegie zou besparen.  Verdiem presenteerde woensdag Edison, een Windows-programma dat op eenvoudige wijze het stroomverbruik op pc’s in goede banen moet leiden. Verdiem krijgt de openlijke steun van bedrijven als Microsoft, dat zijn gebruikers oproept om de gratis […]

Advertentie

Met Edison breng Verdiem een een gratis programma uit dat het energieverbruik van de thuiscomputer moet beheren en zo enegie zou besparen. 

Verdiem presenteerde woensdag Edison, een Windows-programma dat op eenvoudige wijze het stroomverbruik op pc’s in goede banen moet leiden. Verdiem krijgt de openlijke steun van bedrijven als Microsoft, dat zijn gebruikers oproept om de gratis software te downloaden. HP levert Edison al aan zijn zakelijke gebruikers. Ook Climate Savers Smart Computing, een samenwerkingsverband tussen de IT-wereld en het Wereld Natuur Fonds (WWF) heeft zijn steun uitgesproken voor het programma.

Misverstanden rechtzetten
Edison is moet vooral misverstanden over het energieverbruik van een computer recht zetten. Als de screensaver van een desktop-pc draait, verbuikt het apparaat nog altijd 100 tot 250 watt en het zorgt daarbij voor een aanzienlijke hoeveelheid koolstofemissie. De software laat zien hoeveel energie een computer minder verbruikt wanneer hij Edison draait. Tevens biedt het gebruikersprofielen voor thuis en op het werk. Verdiem zegt dat dit op jaarbasis 410 kilowatt aan besparing kan opleveren.

Werking
Het programma laat een gebruiker instellen wanneer hij/zij de computer niet gebruikt. Edison brengt die onderdelen dan in een sluimerstand. Desgewenst kunnen ook de harde schijf en monitor worden uitgeschakeld voor extra zuinigheid.

In de downloadsectie van onze collega’s van ZDnet vindt u later vandaag een artikel over Edison.