Nieuws

Studenten bouwen computer van twaalf dollar

Studenten van het Amerikaanse Massachusetts Institute of Technology (MIT) willen een computer bouwen die slechts twaalf dollar kost. Ze willen het toestel baseren op de Apple II uit 1977, een van de eerste populaire thuiscomputers.

In India wordt al gewerkt met zo’n goedkope Apple II-nazaat. Het toestel wordt daar aangesloten op een televisie om eenvoudige programma’s te draaien. Volgens Derek Lomas, die door het Indiase model geïnspireerd raakte, is het belangrijk dat jonge kinderen zo sneller leren werken met een toetsenbord.

Kans op betere baan
"We zien dit project als een kans om economische kansen te creëren voor mensen in ontwikkelingslanden", zegt hij tegen The Boston Herald. "Als je gewoon weet hoe je moet typen, dan kan dat het verschil betekenen tussen een loon van 1 dollar per uur of 1 dollar per dag."

Bij de uitwerking is het wel de bedoeling dat de hardware die als basis dient, grondig gemoderniseerd wordt. Zo wil het team geheugenchips toevoegen waardoor het mogelijk wordt om zelf programma’s te schrijven en te bewaren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business