Nieuws

Vasco beveiligt identiteiten in World of Warcraft

Het Amerikaans-Belgische bedrijf Vasco beveiligt de identiteit van spelers van World of Warcraft. Een sleutelhanger genereert – net zoals een Digipass bij online banking - een code, die bij het inloggen mee ingevoerd moet worden.

Om in te loggen kunnen World of Warcraft-spelers sinds kort beroep doen op een extra beveiliging. Ze kunnen ervoor kiezen om ook een cijfercode te moeten ingeven. Die code wordt gegenereerd door een fysiek apparaat in de vorm van een sleutelhanger, de Blizzard Authenticator. "Het systeem is een extra beveiliging, maar zal niet verplicht worden", zegt Olivier Spaargaren van Vivendi Games, de verdeler van het spel.

Het systeem wordt verkocht door Blizzard Entertainment, maar de technologie erachter is van het Amerikaans-Belgische Vasco. Aan de serverkant staat een VACMAN Controller en een Digipass GO6 aan de kant van de eindgebruiker.

"De laatste tijd was het gevaar voor identiteitsdiefstal en andere fraude via malware gestegen," verklaart woordvoerder Jochem Binst Vasco’s activiteiten in de game sector, "er gaat immers geld om in dergelijke games. Mensen kopen een nieuwe virtuele uitrusting voor hun personage, doen zaken in die virtuele wereld. Zeker in de Verenigde Staten en Azië."

"We hebben ondertussen al meerdere klanten in dit wereldje," zegt Binst, "en we zien zeker brood in MMORPG-games. Het wereldwijde potentieel is groot. De meeste van die gamingbedrijven hebben ettelijke miljoenen eindgebruikers."

Vasco richtte zich van oorsprong enkel op bedrijven om haar beveiligings- en identiteitsbeheerproducten te verkopen. Zo nemen een heel aantal Belgische banken de Digipass af, een apparaat voor online bankieren. Sinds kort richt Vasco zich ook rechtstreeks tot de consument, door haar spullen gewoon in de winkels te leggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business