Nieuws

Nieuwe Ingram Micro directeur pleit voor continuïteit

Nieuwbakken managing director Steve Meynen van Ingram Micro België is niet van plan grote veranderingen door te voeren. Hij pleit voor continuïteit en legt vooral de nadruk op relationele aspecten.

Begin deze zomer werd Steve Meynen gepromoveerd van sales director tot managing director van Ingram Micro België. Meynen volgt Dominique Deklerck op, die bij Ingram Micro Italië algemeen directeur geworden is. Tijdens zijn maideninterview met IT Reseller benadrukt hij dat hij vooral de lijn van de afgelopen jaren verder wil zetten. “Als sales director heb ik de afgelopen drie en een half jaar ook al mee het beleid van Ingram Micro bepaald. Hoe ik zal werken ligt in het verlengde van wat we met het directiecomité al gerealiseerd hebben.
 
Omwille van zijn sales achtergrond zal Meynen allicht verder veel in contact blijven met zijn klanten, de resellers. “De frequentie van mijn klantenbezoeken zal wellicht dalen, maar dat blijf ik belangrijk vinden. Ik wil weten wat er leeft, zowel bij de klanten als bij de leveranciers. Er zijn heel veel varianten. Sommige klanten zijn puur B2B, anderen puur B2C, en dan alles daartussen. Daarom wens ik aandachtig te blijven voor de specifieke noden van de markt en een nauw contact met onze klanten te behouden.”
Volgens Meynen speelt de relatie tussen distributeur en reseller een grote rol bij het behouden van een goede zakelijke band. “Je zou moeten vragen aan onze leveranciers en onze klanten waarom ze bij ons kopen, maar ik ben er van overtuigd dat het relationele een grote rol speelt. Als je alle parameters vergelijkt met onze concurrenten, dan zijn die voor een groot stuk gelijk: de producten, de ruimte die je hebt inzake pricing,… Het gaat om de manier van werken, de flexibiliteit naar de klanten toe,… daar maken we het verschil.”
 
Ook zijn productstrategie zal Ingram Micro niet gaan wijzigen. “Je moet zoeken naar de grootste gemene deler. We willen een ‘one-stop-shop’ zijn waarbij een klant zoveel mogelijk producten bij ons kan krijgen. Daarbij hoeven we niet alles op voorraad te hebben. We houden vast aan onze filosofie van 24-uurs levering: wat besteld is voor half zes wordt de volgende dag geleverd.” De komende tijd wordt het product assortiment zeker nog uitgebreid. “We moeten streven naar een breed assortiment, in functie van een bepaalde productgroep moeten we zoveel mogelijk leveranciers hebben.”
 
Het volledige interview met Steve Meynen verschijnt in de vierde editie van IT Reseller, die half augustus verschijnt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business