Nieuws

Tweede bèta Internet Explorer 8 herstelt gecrashte sessies

Vaste gebruikers van Opera en Firefox zijn er al aan gewend, en nu krijgt ook Internet Explorer 8 de mogelijkheid om een surfsessie te herstellen als de browser er onverwacht mee ophoudt.

De ontwikkelaars presenteren de tweede bèta, die waarschijnlijk eind augustus beschikbaar is, als de eerste versie die het grote publiek naar hartenlust kan uitproberen. Op de IE Blog geeft Redmondenaar Andy Zeigler alvast een voorschot op de nieuwe functies, waarbij vooral het herstel van gecrashte sessies en de betere omgang met tabbladen in het oog springen.

Wachtwoorden
De eerste bètaversie van IE8 was al in staat om geopende tabs te herstellen nadat de browser het heeft begeven. Volgens Microsoft kan het programma bij de volgende versie ook ingevoerde tekst op HTML-formulieren terugbrengen, waardoor u niet opnieuw hoeft te beginnen met het typen van een reactie op een website. Het bewaart daarnaast de wachtwoordgegevens van geopende webmaildiensten of netwerksites, zodat u niet opnieuw hoeft in te loggen na een crash.

Kleerhanger mag vallen
Nieuwere versies van Internet Explorer laten steeds meer add-ons toe. Volgens de IE-bouwers zijn deze buitenstaanders de voornaamste oorzaak voor het falen van de Microsoft-browser. De ontwikkelaars hebben daarom het hart van IE8 opnieuw vormgegeven, waarbij browservensters als spreekwoordelijke kleerhangers in het hoofdprogramma worden geplaatst. Als een van de kleerhangers door een fout op de grond valt, blijft het raamwerk overeind staan, terwijl in vorige versies het geheel nog in elkaar stortte. Daardoor kan de browser makkelijker uw tabs herstellen. Dit proces heet Loosely-Coupled IE.

Zwaardere beveiliging
Begin juli maakte het Internet Explorer-team al bekend dat het de beveiliging van de nieuwe browser flink opschroeft. Het zal bescherming inbouwen tegen gevaarlijke cross-scripting attacks (XSS) en verbetert het phishingfilter van IE7 met de introductie van het SmartScreen Filter. Deze afschermende laag controleert of een downloadserver bekendstaat om het aanbieden van malware en blokkeert waar nodig.

Andere functies mikken op betere bescherming van rijk opgemaakte pagina’s van Web 2.0-sites en een adresbalk die rood uitslaat wanneer een gebruiker zijn persoonlijke gegevens wil invoeren op een onveilige website. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business