Nieuws

Regering stelt eisen aan Belgacom-CEO

De Regering heeft in de kernraad bijkomende eisen gesteld aan Didier Bellens, om zijn termijn als Belgacom-CEO te verlengen. Hij zou loon moeten inleveren en de vrede met de Raad van Bestuur moet gegarandeerd zijn.

Vandaag besprak de kernraad van Ministers Didier Bellens het lot van Belgacom-CEO Didier Bellens. De mogelijke verlenging van zijn mandaat lag ter tafel. Zijn contract loopt in maart volgend jaar af, met automatische verlenging. Om hem te vervangen, moet hij een half jaar van tevoren op de hoogte worden gebracht.

De ministers hebben geen beslissing genomen, maar vragen bijkomende informatie en bijkomende gesprekken met Didier Bellens. Volgens een mededeling van Inge Vervotte, Minister van overheidsbedrijven moet er gesproken worden over “een belangrijke vermindering van het bezoldigingspakket in de overeenkomst voor de periode 2009-2015.”

Ook wil de regering duidelijke afspraken om de kansen op een goede samenwerking tussen de Raad van Bestuur en de afgevaardigde bestuurder te maximaliseren. Daarnaast vraagt de regering aan Didier Bellens om zijn visie op de strategie van Belgacom voor de komende zes jaar jaar schriftelijk over te maken.

Bellens’ contract loopt in maart volgend jaar af. Maar als hij een half jaar op voorhand niet op de hoogte wordt gebracht van zijn ontslag, wordt het contract automatisch verlengd. De regering heeft nog enkele maanden en is niet van zin die deadline te missen. De regering wil voor 28 augustus een beslissing te nemen met betrekking over Bellens als Belgacom-CEO tussen 2009 en 2015.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business