Nieuws

Apple verkoopt meer Macs dan ooit

Apple legt opnieuw goede cijfers voor, met het zwaartepunt bij de computerafdeling. De iPhone kreeg veruit de meeste aandacht, maar in het voorbije trimester verkocht het bedrijf vooral een recordaantal Macintosh-computers.

In de periode april tot en met juni gingen er wereldwijd net geen 2,5 miljoen Apple-computers over de toog. Het merendeel van de verkochte Mac-computers bestaat uit notebooks.

Qua aantallen gaat het om een stijging van 41 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar en 28 procent meer dan in de periode januari tot en maart 2008. Opmerkelijk, want in de voorbije maanden was er niet echt groot nieuws op computervlak bij Apple.

iPods en iPhones
Wat betreft iPods is de stijging minder uitgesproken. Apple verkocht er 11 miljoen van, wat drie procent meer is dan aan het begin van het jaar. Maar de bijhorende omzet daalde met acht procent.

In de voorbije drie maanden werden 717.000 iPhones verkocht. Dat is heel wat meer dan vorig jaar, toen de iPhone nog jong was en op weinig plekken werd verkocht, maar veel minder dan in het begin van het jaar. Wellicht nam de verkoop van de eerste generatie iPhone af omdat consumenten op de nieuwe 3G-uitvoering hebben gewacht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business