De minilaptop van Medion is vanaf volgende week te koop in Duitsland. Wie wil kan vanaf 3 juli de grens oversteken en er de Akoya Mini E1210 voor 399 euro kopen. Het toestel is volgens Discountfan.de alleen te koop bij Aldi Süd. De minilaptop heeft een scherm van 10 inch en een Atom-processor van 1,6 […]

Advertentie

De minilaptop van Medion is vanaf volgende week te koop in Duitsland. Wie wil kan vanaf 3 juli de grens oversteken en er de Akoya Mini E1210 voor 399 euro kopen. Het toestel is volgens Discountfan.de alleen te koop bij Aldi Süd.

De minilaptop heeft een scherm van 10 inch en een Atom-processor van 1,6 Ghz met één gigabyte werkgeheugen. Daarmee is het een geduchte concurrent voor soortgelijke lichte toestellen. Verder heeft de Akoya Mini 80 gigabyte opslagruimte, drie USB-poorten, een VGA- en audioaansluiting, webcam, microfoon en een kaartlezer (SD/MMC). Het besturingssysteem is Windows XP Home.

Voorlopig blijft het toestel van Medion binnen de Duitse landsgrenzen. Later in het jaar komt het toestel mogelijk ook naar de Benelux. Aanvankelijk werd gesteld dat dit in Nederland bij zelfbouwketen Gamma zou zijn (eveneens voor 399 euro), maar over de verkoopkanalen doet het bedrijf momenteel geen uitspraken.

Wie graag bij de buren shopt, moet wel uitkijken. Duitsers hebben een qwertzu-toetsenbordindeling. Al toont de productfoto die onze redactie heeft ontvangen een qwerty-klavier.