Nieuws

GIMV koopt deel Nokia Siemens Networks in Herentals

De Belgische investeringsmaatschappij GIMV gaat de Open Transport Network-afdeling van Nokia Siemens Networks in Herentals overnemen. In het tweede deel van 2008 worden alle aandelen aan GIMV verkocht. De 80 werknemers gaan over naar een nieuw op te richten bedrijf met GIMV als meerderheidsaandeelhouder. De overdracht moet nog worden goedgekeurd  door beide bedrijven, na een consultatie van de Ondernemingsraad.

Nokia Siemens wil zich verder op zijn kerncompetities richten en laat daarom de OTN-afdeling over aan wat ze in een persbericht "een vertrouwde zakenpartner" noemen, GIMV dus. Volgens Nokia Siemens Networks koopt GIMV een bedrijf met een sterke internationale aanwezigheid, een ervaren team en een stabiele business.

“Vanochtend was er een bijzondere ondernemingsraad, gevold door een vergadering met het personeel,” zegt Filip Rommelaere, directeur van Nokia Siemens Networks in België, “ik kan niet in plaats van de werknemers spreken, maar ik denk toch dat er tevredenheid heerste. De mensen hebben al langer begrepen dat het klantenbestand van OTN niet past in de rest van Nokia Siemens Networks. NSN wil voor grote telecomoperatoren werken, terwijl OTN metromaatschappijen en oliebedrijven onder de klanten heeft.”

GIMV wil investeren in de productportefeuille en de verkoop en distributie versterken. GIMV kijkt ook uit naar bijkomende overnames om aan OTN toe te voegen. “De afdeling was op zich winstgevend,” zegt Rommelaere, “dus daar heeft de verkoop niets mee te maken. Hoewel NSN geen aandelen behoudt in OTN, zal de band niet helemaal doorgeknipt worden. NSN blijft de producten van OTN verkopen. Bovendien zullen de 80 overgaande werknemers in eerste instantie fysiek bij NSN blijven en later naar een andere locatie bij Herentals verhuizen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business