Microsoft gaat direct aan klanten verkopen via webshops. Dat meldt de online channelpublicatie ChannelPartner.de. De eerste shops zijn naar verluidt al geopend voor de Duitse en de Engelse markt. Klanten kunnen via de Microsoft Store online software kopen en downloaden. Onder meer Windows Vista en kantoorsoftware wordt op deze manier aangeboden, maar dat aanbod wordt […]

Microsoft gaat direct aan klanten verkopen via webshops. Dat meldt de online channelpublicatie ChannelPartner.de. De eerste shops zijn naar verluidt al geopend voor de Duitse en de Engelse markt.

Klanten kunnen via de Microsoft Store online software kopen en downloaden. Onder meer Windows Vista en kantoorsoftware wordt op deze manier aangeboden, maar dat aanbod wordt stap voor stap verder uitgebouwd.

Overigens wil Microsoft de kennis die het opdoet via deze online verkoop uiteindelijk met zijn partners delen, zodat deze daarmee hun eigen online shops kunnen verbeteren. Ook kunnen partners het technologische platform van de Microsoft Store gebruiken om hun eigen klanten te bedienen.
 
Volgens de Belux-marketingdirecteur Michael Kögeler staat een Belgische online shop nog niet op de planning, maar dat die er ooit komt, lijkt wel al vast te staan. Kögeler wijst erop dat Microsoft in België eigenlijk al jaren een soortgelijke oplossing aanbiedt aan studenten.
 
“We doen dit op vraag van onze klanten, die steeds meer online willen shoppen,” legt hij uit. “We zien het ook als een experiment in deze vorm van purchasing. In de toekomst zullen we deze service misschien ook openstellen voor producten van geselecteerde partners.”
 
Volgens Kögeler is het allerminst de bedoeling om met de eigen online shops te concurreren met de retailpartners. “We zien dit meer als een extra dienst waarmee consumenten zich onze producten kunnen aanschaffen,” luidt het. “Het is een nieuw kanaal om onze klanten te bedienen, dat bovenop de bestaande kanalen komt, en dus niet ter vervanging ervan. Ik denk overigens niet dat we hiermee in het vaarwater van onze partners terechtkomen omdat hun waarde er juist in bestaat dat ze meer leveren dan alleen maar een doosje. Zij halen hun inkomsten ook uit advisering, hardwareverkoop, enzovoort. En daar komen wij niet tussen”
 
Update: reactie Microsoft Belux