Dell heeft er een sterk kwartaal op zitten. Maar de zomer wordt een stuk moeilijker, voorspelt de Amerikaanse computerfabrikant. Met name Amerikaanse bedrijven zouden hun aankopen terugschroeven. Voor het begin mei afgesloten boekjaar maakt Dell een omzetstijging met negen procent bekend, tot 16,08 miljard dollar. De winst ging met vier procent vooruit. Dat is een […]

Advertentie

Dell heeft er een sterk kwartaal op zitten. Maar de zomer wordt een stuk moeilijker, voorspelt de Amerikaanse computerfabrikant. Met name Amerikaanse bedrijven zouden hun aankopen terugschroeven.

Voor het begin mei afgesloten boekjaar maakt Dell een omzetstijging met negen procent bekend, tot 16,08 miljard dollar. De winst ging met vier procent vooruit. Dat is een stuk beter dan de beurs had verwacht. Maar in één adem waarschuwt Dell ook voor de komende drie tot vier maanden. De IT-bestedingen zullen de komende maanden vertragen, vooral in de VS, aldus het bedrijf. Dell ziet momenteel dat zowel grote als kleine bedrijven "conservatiever" worden in hun IT-uitgaven.
 
Dell is bijzonder gevoelig voor de Amerikaanse economische problemen, omdat het in het buitenland een minder groot marktaandeel heeft dan concurrenten als Hewlett-Packard. Die situatie verbetert wel: Dell heeft zijn goede kwartaal vooral te danken aan sterke groei in de rest van de wereld.
 
Volgens CEO Michael Dell is het mogelijk dat Dell in de toekomst zijn personeelsbestand verder terugschroeft. Momenteel werken er zo’n 74.000 mensen voor het bedrijf, bijna 10.000 minder dan in 2007.