Mac OS X krijgt derde grote update

Apple heeft update 10.5.3 voor Mac OS X vrijgegeven. In totaal zijn iets meer dan driehonderd kleine en grote aanpassingen voor de stabiliteit, veiligheid en algemene werking van het besturingssysteem verzameld. De derde grote update voor Leopard is daarmee 420 megabyte groot.

De wijzigingen hebben betrekking op een flink aantal toepassingen binnen OS X. Zo wordt de stabiliteit van WiFi-router AirPort en back-upprogramma Time Machine verbeterd. De messenger iChat kan vanaf nu een onbeperkt aantal berichten bewaren; dat was tot nu toe gelimiteerd tot 250.

De volledige lijst van aanpassingen kunt u hier nalezen. De update zelf binnenhalen kunt u automatisch via Software Update of via Apple Downloads.

De updates voor Leopard zijn veel groter dan die van voorganger Tiger. Dat komt doordat Apple zijn aanpassingen nu in grote golven doorvoert, in plaats van de vele kleine updates in de vorige versie.

Ook de fotofanaten onder de Mac-gebruikers mogen zich tevreden stellen. Tegelijk met de grote update biedt Apple in een kleinere aanpassing ondersteuning binnen iPhoto voor het RAW-formaat van enkele fototoestellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business