Zoals verwacht geeft de Europese Commissie groen licht voor de overname van kaartenmaker Tele Atlas door TomTom. Europa denkt dat de acquisitie de vrije concurrentie niet in gevaar brengt. Dit ondanks het feit dat Tele Atlas maar een van twee spelers is die kaarten voor Europa en de Verenigde Staten uitbrengen. De enige concurrent is […]

Advertentie

Zoals verwacht geeft de Europese Commissie groen licht voor de overname van kaartenmaker Tele Atlas door TomTom. Europa denkt dat de acquisitie de vrije concurrentie niet in gevaar brengt.

Dit ondanks het feit dat Tele Atlas maar een van twee spelers is die kaarten voor Europa en de Verenigde Staten uitbrengen. De enige concurrent is Navteq, dat op zijn beurt door Nokia is overgenomen. Een onderzoek naar de Navteq-overname moet nog door de Commissie worden goedgekeurd.

Over Tele Atlas concludeert de Commissie dat het onwaarschijnlijk is dat TomTom de verkoop van kaarten aan andere bouwers van navigatietoestellen stil gaat leggen. De inkomsten uit een eventuele meerverkoop van TomTom-toestellen zou nooit voldoende compensatie bieden voor de verloren inkomsten uit de verkoop van kaarten aan TomTom-concurrenten, luidt het. Ook zou het stopzetten van de verkoop van Tele Atlas-kaarten een te groot voordeel aan Navteq bieden.

Advertentie