Nieuws

Medion heeft ijzersterke Eee PC-concurrent

Nog voor de eerste Eee PC de Benelux bereikt, kondigt hardwarefabrikant Medion aan dat het zeer binnenkort een eigen mininotebook uitbrengt. De specificaties van het toestel beconcurreren niet de eerste Eee PC, maar spelen meteen in op de tweede versie van de succesvolle minilaptop van Asus, die pas in het najaar hier verschijnt.

Het toestel van Medion heet voluit de Akoya Mini E1210 en heeft een scherm van 10,2 inch (26 centimeter). Voor de rekenkracht krijgt de minilaptop de Atom-chip van Intel mee, het DDR2-werkgeheugen ligt op een gigabyte.
Net zoals andere minilaptops beschikt ook dit toestel over handige extra mogelijkheden. Zo is er een VGA-uitgang, WiFi (N-draft) en een klassieke netwerkkaart aanwezig, net zoals een kaartlezer, drie USB-poorten en een ingebouwde webcam. Een externe optische drive voor dvd’s en cd’s is apart te koop.

De verschillen
Het grote verschil met zijn concurrenten is dat dit toestel zich niet vastbijt in dure (en bijgevolg weinig) opslagruimte. De Akoya Mini heeft een klassieke harde schijf van maar liefst 80 gigabyte. Het gewicht ligt met 1,2 kilo iets hoger dan bij de huidige mininotebooks en ook van Linux ziet Medion af. U krijgt het systeem standaard met Windows XP Home.

Medion is gekend voor zijn verdeling via Aldi, maar het is nog niet zeker wanneer en via welk kanaal het toestel precies naar ons land komt. Nederland is alvast eerst aan de beurt. Hier verschijnt de minilaptop in augustus bij zelfbouwketen Gamma voor 399 euro, wat meteen ook de prijs in België wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business