Nieuws

Intel legt systeembouwers in de watten

Tijdens de Intel Solutions Summit in Rome werden niet alleen nieuwe producten aangekondigd. Intel pakte ook uit met een nieuw programma dat partners extra marge moet opleveren.

Zo’n 800 systeembouwers en resellers trokken vorige week naar Rome voor de jaarlijkse Europese partner hoogmis van Intel. Onder hen ook een tiental Belgische systeembouwers die benieuwd waren naar de nieuwste trends en evoluties bij ’s werelds belangrijkste chipbouwer.

Ze konden zich alvast verheugen in het Flex+-programma, waarmee resellers punten kunnen sparen die ze dan kunnen omzetten in een aantal gratis diensten. Het is dus een soort airmiles systeem waar resellers punten kunnen sparen door aankopen te doen via geauthoriseerde distributeurs, door online cursussen te volgen, door deel te nemen aan channel events en door gebruik te maken van promoties. De opgespaarde punten kunnen ze daarna naar eigen goeddunken besteden aan demo materiaal, promotioneel materiaal van Intel en consulting diensten van Intel. Het Flex+-programma staat open voor alle Premier en Associate members van Intel. Van het eerste soort telt Intel er een tiental in België, associate members zijn er enkele honderden.

Volgens Benelux channel manager Guy Janssens zijn deze systeembouwers van groot belang voor Intel en de evoluties in de markt. Deze markt blijft redelijk stabiel en ze is opnieuw cruciaal gebleken bij de introductie van onze laatste genaratie processoren,” zegt Janssens. “Niemand kan deze producten zo snel in de markt zetten als onze lokale spelers. Zij zijn niet afhankelijk van integratie buiten Europe en de lange tijd die het in beslag neemt om ze goedkoop te importeren. “

Een uitgebreid verslag over de Intel Solutions Summit kan u lezen in onze tweede editie van IT Reseller. Deze verschijnt eind mei.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business