Nieuws

De speerpunten van Cisco Europa

Cisco zegt tegen zijn Europese partners dat de komende tijd goede zaken kunnen worden gedaan met unified communications, data center oplossingen en in het smb. Cisco zegt daarbij dat partners voldoende gekwalificeerde mensen in dienst moeten hebben. Dat wordt mogelijk gemaakt met Partner Talent Network.

Dit zegt Thierry Drilhon, vice president, Channels en European Markets bij Cisco, in gesprek met CRN Nederland. Drilhon: "Europa is een economie waar innovatie het sleutelpunt is voor verdere groei. Er liggen daarin veel kansen voor Cisco partners in Europa. Ten eerste met unified communications (UC). We zitten al zeven jaar in deze business en hebben reeds een flink marktaandeel in de markt. Ten tweede is het SMB een belangrijke groeimarkt voor ons. Cisco Europa leidt samen met zijn distributeurs Cisco SMB Select Partners op. We hebben in Europa nu 2000 SMB Select Partners en in totaal 2200 gespecialiseerde partners in SMB. Het gaat hierbij om geregistreerde partners. Onze distributeurs hebben een grote rol in het rekruteren van Cisco SMB Select Partners. Ten derde zijn er volop kansen in de verkoop van oplossingen voor data centers. We hebben op dat gebied onlangs de Nexus 10 Gigabit Ethernet 5000 Series switches gelanceerd voor het virtualiseren van data centers."

Drilhon zegt dat Cisco meer dan een netwerkleverancier is. "Vroeger stonden we bekend als leverancier van routers en switches. Nu leveren veel meer, zoals software en oplossingen voor data centers en security. We zijn een oplossingsgerichte leverancier. Dat betekent dat we met veel partijen moeten samenwerken. We moeten de samenwerking tussen Cisco, partners en klanten onderling bevorderen. Partners moeten meer met elkaar samenwerken om oplossingen aan klanten te bieden. Daarvoor heeft Cisco Partner Exchange opgezet. Op deze site kunnen partners elkaar opzoeken en samenwerken. Dat geldt voor Cisco Certified Partners, ISV’s, distributeurs en managed services providers. Zo ontstaat een echte partner gemeenschap. Zo kunnen partners bedrijven helpen met innovatie en de productiviteit verhogen. We hebben daarvoor onlangs de ISPN (Industry Solutions Partner Network) geannonceerd. Reeds 200 partners doen hieraan mee met hun oplossingen die ze hebben ontwikkeld en aangedragen."

Drilhon zegt verder in heel Europa Cisco Partners te helpen met het werven van nieuwe medewerkers. Dat gaat via het Cisco Partner Talentlab Network, de opvolger van de Partner Talent, een portal waar kandidaten online een cv achterlaten en partners hun vacatures. Drilhon: "We halen nieuw talent binnen via de Network Academy en de Partner Talent Portal. Zo willen de ‘match’ tussen onze business partners en potentiële kandidaten verbeteren. Er is een tekort aan voice, security en netwerk management specialisten. Daar zoeken we nu mensen voor die we opleiden met een Cisco expertise."

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business