Nieuws

Cisco Partner Summit: focus op services

Op de Cisco Partner Summit 2008, dat tussen 7 en 11 april in Honolulu (Hawaii) wordt gehouden, zijn services en samenwerkingsoplossingen een van de belangrijkste onderwerpen die Cisco met zijn resellers wil bespreken.

Het gaat om het leveren van nieuwe generatie slimme services voor samenwerkingsoplossingen. Sherri Liebo, vice president of commercial services marketing, spreekt van een ‘collaborative services go-to-market strategie’. Hierin wordt Cisco’s expertise in netwerktechnologie gecombineerd met de klantkennis die de partners hebben.

Cisco zegt verder dat partners al goede zaken doen met het managed services programma Smart Care Service. Dit programma wordt verder uitgebreid. De partner kan onder eigen merk Cisco Smart Care Service aan klanten bieden. Dit gaat via een onderhoudscontract die de partner met zijn klant afsluit. Deze nieuwe managed services pakket is een samenwerking tussen Cisco en zijn partners. In Cisco Smart Care Service levert Cisco aan de partner expertise rond netwerken, methodologie, technische tools en diensten. De partner kan daarop zijn eigen services aanvullen, die dan op maat aan klanten worden aangeboden. De partner kan daardoor netwerken van klanten monitoren en beheren. De partner kan bijvoorbeeld de klanten op de hoogte houden over de staat en status van hun netwerk. Ook kan de partner problemen rond software herstellen en technische support geven."

Cisco Smart Care Service bestaat uit een software client en een appliance dat in de it-afdeling van een klant wordt neergezet. Hiermee kunnen diverse services door de partners aan de klant worden aangeboden. Cisco Smart Care Service is een onderdeel van Cisco Smart Business Roadmap strategie om meer diensten aan klanten uit het mkb en de middenmarkt aan te bieden.

Partners moeten, als ze Cisco Smart Care Service willen aanbieden, aan een aantal eisen voldoen. Ze moeten een Cisco Select Certifcation hebben, een vijf dagen per week en acht uur per dag technische support kunnen aanbieden, trainingen volgen en een examen doen. Ook moeten ze zich registreren als Cisco Smart Care Service Partner.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business