Nieuws

Geheimzinnigheid over Microsoft-project Albany

Microsoft heeft bètatesters uitgenodigd voor een project genaamd Albany. Maar omdat de testers gebonden zijn aan het beroepsgeheim, kan alleen maar worden gespeculeerd waar het precies over gaat.

Dat houdt websites niet tegen om aan het vissen te gaan. ZDNet UK had vorige week naar eigen zeggen gesprekken met enkele testers. Een van hen denkt dat Albany de gratis versie van Works is. Dit kleine broertje van Office wordt ondersteund door advertenties en werd vorig jaar al aangekondigd.

Een tweede tester gokt op een nieuw product van het Authoring Team van Microsoft Office. Dit team staat in voor de ‘schrijfprogramma’s’ binnen het Office-pakket: Word, OneNote, InfoPath en Publisher.

Ook Techworld zegt meer informatie te hebben. Volgens hun bron gaat Albany over een combinatie van kantoorpakket Office en de online diensten Office Live Workspaces, Windows Live OneCare en Windows Live. Hoewel al deze diensten online beschikbaar zijn, komt er volgens Techworld toch een bundeling van deze software in de winkel.

Iedereen is het erover eens dat Microsoft met Albany zijn positie wil verstevigen in de  concurrentiestijd met Google Docs, het online kantoorpakket van Google. Online samenwerken aan documenten wordt steeds belangrijker en begint terrein te winnen op standaard kantoorpakketten.

Daarvoor heeft Microsoft al een bèta draaien van Office Live Workspace, een website waarop gebruikers online kunnen samenwerken met Office-documenten. De bewerkingsmogelijkheden van de aangeboden online tekstverwerker en spreadsheet zijn voorlopig beperkt. Microsoft ziet Live Workspace eerder als complementair met het offline Office-pakket.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business