Nieuws

Enorme Mac-verkoop in februari

Waar het precies aan ligt blijft giswerk, maar de verkoop van Macs is in februari drastisch gestegen vergeleken met vorig jaar. Apples computerverkoop groeit veel sneller dan het industriegemiddelde. Dat blijkt uit recente gegevens van marktonderzoeker NPD, meldt AppleInsider.

Het aantal verkochte Macs lag vorige maand zestig procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Tegelijkertijd groeide de totale Amerikaanse pc-verkoop met slechts negen procent. Vooral Apples notebooks deden het goed. De verkoop daarvan is met 64 procent gestegen, tegenover een groei van twintig procent voor de totale markt. Zou de kersverse MacBook Air hier de hand in hebben gehad?

Het verst loopt Apple echter uit op de concurrentie met desktops. De verkoop van iMacs en Mac Pro’s groeide in februari met 55 procent vergeleken met een jaar eerder. Dit terwijl de desktopverkoop door de totale industrie vijf procent terugliep.

Marktaandeel
Macs waren vorige maand goed voor veertien procent van het aantal verkochte pc’s in de Verenigde Staten, volgens NPD. Kijken we naar de totale opbrengst, dan nemen de Macs zelfs een kwart daarvan voor hun rekening. NPD kijkt naar de aanschaf van computers in Amerikaanse winkels. Dit betekent dat de verkoop van Dell-pc’s en andere online aankopen wordt uitgesloten. Toch gelden de cijfers als windhaantje voor de pc-industrie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business