Met een licentie op de Flash Lite-technologie wil Microsoft zijn besturingssysteem Windows Mobile uitbreiden. Nochtans werkt het softwarebedrijf zelf aan een soortgelijke technologie: Silverlight for Mobile. Adobe verleent Microsoft een licentie voor het gebruik van de programma’s Flash Lite en Reader. Flash-technologie wordt zowat overal op het internet gebruikt om websites mooier en gebruiksvriendelijker te maken. […]

Advertentie

Met een licentie op de Flash Lite-technologie wil Microsoft zijn besturingssysteem Windows Mobile uitbreiden. Nochtans werkt het softwarebedrijf zelf aan een soortgelijke technologie: Silverlight for Mobile.

Adobe verleent Microsoft een licentie voor het gebruik van de programma’s Flash Lite en Reader. Flash-technologie wordt zowat overal op het internet gebruikt om websites mooier en gebruiksvriendelijker te maken. Flash-websites kunnen bekijken op de gsm is dus goed nieuws voor de gebruiker. Met Flash Lite kunnen alle websites die gebouwd zijn met versies ouder dan Flash 9 worden weergegeven. Pagina’s ontwikkeld met de nieuwste Flash zijn niet perfect te bekijken.

De komst van Flash naar Windows Mobile is ook mooi nieuws voor adverteerders. Meer mensen zullen met hun telefoon op internet surfen als deze zich daar beter voor gaat lenen. Windows Mobile kan al rekenen op een grote groep gebruikers. Het besturingssysteem draaide in 2007 op elf miljoen telefoons. Dit aantal zal volgens de verwachtingen van Microsoft in 2008 verdubbelen.

Ondertussen werkt Microsoft zelf aan een soortgelijke technologie, Silverlight for Mobile. Deze moet de concurrentie met Adobes software aangaan. Maar de markt staat onder druk van telefoons zoals de iPhone, die meer gebruiksvriendelijkheid kunnen leveren. Het meeleveren van Flash heeft dus alleen zin als een voorlopige oplossing. Microsoft verwacht dat het later beide technologieën zal blijven ondersteunen.

Advertentie