Nieuws

Acronis lanceert trainingsprogramma

De back-up- en security-specialist Acronis lanceert het Acronis Certified Engineer (ACE) trainingsprogramma om partners in het kanaal te transformeren in experts op het gebied van producten voor het uitvoeren van back-ups, herstel na een catastrofe, installaties en migraties.De opleiding bestaat uit een onsite- en een online gedeelte, en wordt in nauwe samenwerking met de distributeurs georganiseerd. Zeker tot de zomer is de opleiding gratis.

 In eerste instantie kunnen technische medewerkers van de resellers een onsite-sessie volgen die maximaal één dag in beslag neemt. Wie deze training heeft bijgewoond, wordt uitgenodigd om online het tweede deel van de opleiding te volgen, die uit vier modules bestaat. Wie die volledig en met succes heeft doorlopen, houdt er een persoonsgebonden certificaat aan over en mag zich dus Acronis Certified Engineer of ACE noemen (ace betekent in het Engels zoveel als expert of uitblinker).
 
Klanten die rechtstreeks bij Acronis gaan aankloppen in verband met een installatie zullen enkel worden doorverwezen naar partners die zo’n ACE in dienst hebben. De ACE’s zullen ook gratis toegang krijgen tot speciale demoversies van de Acronis-software en tot de beta-programma’s van de nieuwe producten die Acronis op stapel heeft staan. Tot slot komen partners met een ACE in dienst ook in aanmerking voor gezamenlijke marketingactiviteiten.
 
“We zijn een bedrijf in volle expansie,” zegt Luc Borghoms, channel manager voor Noord-Europa bij Acronis. “En die groei vindt plaats op alle vlakken – ook in het kanaal. Daarom vinden wij het van het grootste belang dat onze partners goed op de hoogte zijn en blijven van het gamma, en dat ze bijvoorbeeld ook de finesses van het licentiemodel van Acronis onder de knie krijgen. We hopen op die manier veel onnodige telefoontjes naar onze distributeurs of regionale kantoren overbodig te maken.”

Zakelijke markt krijgt prioriteit

Toen het bedrijf werd opgericht in 2000, bood Acronis enkel oplossingen voor back-up en systeemherstel die geschikt waren voor particuliere gebruikers. Deze software kon zich vooral onderscheiden van zijn concurrenten door het gebruiksgemak ervan. Al heel snel richtte Acronis zijn pijlen ook op de zakelijke markt, zonder echter de focus op gebruiksgemak te verslappen. Het is dus zeker niet de software zelf die de trainingen nodig maakt.

“Wat vooral ontbreekt, is productkennis,” zegt Borghoms. “Veel van onze partners kennen bijvoorbeeld wel onze oplossingen voor stand-alone pc’s, maar weten bijvoorbeeld niet dat wij ook voor servers interessante producten hebben. Daarnaast vaak ook kennis inzake de voorwaarden voor bepaalde producten, of technische details. In sommige gevallen zijn dat vragen waarvoor onze eigen specialisten moeten tussenbeide komen – en dat soort second level-support willen we ook blijven bieden – maar met dit opleidingsprogramma zullen we dergelijke tussenkomsten kunnen beperken tot het hoogst nodige.”
 
Van de bekendmaking van het Ace-programma maakt Borghoms gebruik om nog eens te benadrukken dat Acronis blijft vasthouden aan het indirecte model. “Dat is voor onze producten de beste methode. We hebben weliswaar ook een online aanbod, maar dat beperken we bewust tot de consumentenproducten. Die vormen een interessante bron van inkomsten en leveren ook veel naambekendheid op, maar de zakelijke markt krijgt voor ons absolute prioriteit.”
 
De producten van Acronis worden in de Benelux verdeeld door EasyComputing, het van oorsprong Nederlandse Portland en door Distrilogie, dat de distributeur Com4U heeft overgenomen. Samen beheren ze ongeveer 300 à 400 resellers die producten van Acronis verkopen of installeren.
 
Het certificatieprogramma van Acronis is niet verplicht; ook wie geen ACE in dienst heeft, zal de software van deze fabrikant kunnen blijven verkopen. De ACE-opleidingen zijn overigens maar een eerste initiatief waarmee Acronis het kennisniveau van zijn partners wil verhogen. Op termijn zijn er ook plannen voor een certificatieprogramma op partnerniveau. Daarvoor komen resellers in aanmerking met een minimum-aantal ACE’s aan boord, bepaalde verkoopsobjectieven haalt, enzovoort.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business