Nieuws

Office sluit achterdeur voor malware

Microsoft heeft weer vier patches voor Office klaar. Het gaat om oplossingen die voorkomen dat iemand controle over uw pc neemt met een gevaarlijk bestand of een speciaal ontworpen e-maillink. Ook een eerder lek in Excel is met deze update van de baan.

Het overnemen van uw pc gebeurt door een speciaal ontworpen Excel-bestand, maar ook andere Office-bestanden kunnen een infectie bevatten. In totaal gaat het om twaalf lekken (waarvan elf kritische) die in vier pakketten worden opgelost. Onder aan dit artikel vindt u de link naar de technische informatiepagina van Microsoft.

Andere oplossingen hebben eveneens met Office te maken, maar gaan over de randactiviteiten van het pakket. Zo zijn er aangepaste e-maillinks die de computer kunnen besmetten. En bovenstaande problemen kunnen ook verschijnen bij Office Web Components. Dat is software die Office-toepassingen laat samenwerken met de inhoud van webpagina’s. Hier schuilt echter het grootste gevaar in. Een bestand openen doet u immers bewust, terwijl dit bij het openen van een Office-bestand in uw browser vaak niet het geval is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business