Nieuws

EU verzet zich tegen overnameplannen TomTom

De Europese Commissie heeft officieel bezwaar aangetekend tegen de plannen van TomTom om Tele Atlas over te nemen. Volgens de EU zou de deal tot mededingingsproblemen leiden en daardoor de consument niet ten goede komen.

TomTom, de Nederlandse wereldleider op gebied van navigatietoestellen, heeft ondertussen een lijst met oplossingen ingediend, maar die kwam net te laat om in acht genomen te worden. Ondanks het formele bezwaar van de EU zou de deal toch nog door kunnen gaan. TomTom krijgt daarvoor op 5 mei de kans om de zaak te verdedigen.

Om goedkeuring te krijgen zal het bedrijf echter met sterke argumenten moeten komen. Toen de plannen aangekondigd werden, beloofde het al dat een samenwerking met Tele Atlas voor een betere dienstverlening zal zorgen. Zo zou TomTom dagelijkse updates voor zijn navigatietoestellen kunnen aanbieden.

De EU vreest echter dat door de overname de prijzen van de kaarten van Tele Atlas zullen stijgen, waardoor concurrenten van TomTom het moeilijker gaan krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business