Nieuws

Yahoo wil duidelijkheid van Time Warner

Kort nadat Microsoft vorige maand zijn miljardenbod op Yahoo maand bekendmaakte, meldden ingewijden dat Yahoo en Warner-dochter AOL opnieuw fusiegesprekken voeren. Deze onderhandelingen zijn de afgelopen dagen in een versnelling geraakt, volgens de Wall Street Journal. 

Yahoo heeft Time Warner opnieuw benaderd, schrijft de zakenkrant. Het internetbedrijf wil graag een concreet voorstel om aan zijn raad van commissarissen voor te leggen. Een mogelijke deal zou zijn dat Yahoo eigenaar wordt van AOL. In ruil daarvoor zou Time een groot minderheidsaandeel krijgen in het aldus ontstane bedrijf.

Yahoo praat volgens de zakenkrant ook nog altijd met News Corp, het media-imperium van Rupert Murdoch. Dat concern was naar verluidt alleen geïnteresseerd in een participatie in Yahoo, niet in een volledige overname. De online eigendommen van Murdoch – zoals MySpace en IGN – zouden dan het wisselgeld vormen. Yahoo vond dit voorstel echter niet goed genoeg, aldus de Wall Street Journal.

Betrokkenen verwachten dat het spel er uiteindelijk op uitdraait dat Microsoft Yahoo koopt, ondanks de gesprekken met Time Warner en News Corp.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business