Nieuws

Sony bang voor de Eee PC?

Het succes van de Eee PC van Asus bezorgt Sony kopzorgen. Als veel pc-gebruikers tevreden zijn met goedkope laptops zoals de Eee, kan dat volgens Sony leiden tot een ongezonde prijzenval.

De Eee is een zeer compacte mininotebook die eind vorig jaar werd gelanceerd in de VS en Japan en nog geen driehonderd euro kost. Asus vertelt dat ze al 350.000 stuks konden verschepen sinds vorige herfst. In maart wordt de mininotebook in ons land verwacht.

"Als [de Eee pc van] Asus goed begint te scoren zitten we allemaal in de problemen. Dit is gewoon een race naar de bodem", meent Mike Abary, vicepresident van Sony’s IT-productafdeling. Als enkel Linux-ontwikkelaars, hobbyisten en vroege volgers vallen voor de Eee, dan ziet hij geen probleem. "Maar als de doorsneegebruiker een aankoop overweegt, dan, wauw", zegt Abary.

De vraag rijst of andere fabrikanten mee willen doen aan de prijzenslag. Het heeft er alle schijn van: Acer zou een tegenantwoord ontwikkelen, terwijl HP zou werken aan zijn UMPC. Van die laatste kwamen onlangs foto’s  op het web terecht.

Ook Gigabyte en MSI  kondigen een tegenzet aan. Hun toestellen worden tegen de zomer in de winkel verwacht. Packard Bell heeft al een kleine notebook op de markt, de EasyNote XS20, voor de iets hogere prijs van 599 euro. Het lijkt er toch op dat er een marktwijde trend aan de gang is.

Van Sony wordt niet verwacht dat ze mee op de kar zullen springen. "Het bedrijf kijkt momenteel nog even de kat uit de boom", weet Abary. De fabrikant heeft momenteel enkel een lager geprijsde laptop voor ongeveer 800 dollar in de rekken liggen.

Met een bijdrage van Erica Ogg, CNet.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business