Nieuws

Lenovo onthult (eindelijk) de X300

Apple is niet de enige die de wereld wil veroveren met een ultralichte notebook. Ook Lenovo heeft zijn eigen ‘Air’: de ThinkPad X300. Op zijn dunste punt is de nieuwe Lenovo zelfs iets slanker dan de MacBook Air.

De nieuwe ThinkPad heeft een 13 inch WXGA+-breedbeeldscherm en weegt 1,3 kilogram, inclusief een optisch station. Dat laatste is belangrijk, want samen met een ruime keuze uit batterijopties moet dat de X300 afzetten tegen de Macbook Air.

De X300 is dun (1,85 cm), stevig afgewerkt in magnesium en haalt zelfs op de kleinste 3 cell-batterij meer dan vier uur autonomie. Met de extra batterij en het interne 6 cell-exemplaar kan u dat oppompen tot meer dan tien uur. Die extra batterij komt in de plaats van de dvd-brander en maakt duidelijk hoe veelzijdig deze notebook wil zijn.

Groen label
De nieuwe Thinkpad maakt verder gebruik van een 64 GB SSD-schijf, een 1,2 GHz dualcore LV-processor van Intel en ledschermtechnologie voor meer robuustheid en minder stroomverbruik. Het milieu staat centraal in het verhaal van de X300; het toestel is zelfs een van de eerste met Epeat Gold-certificaat voor milieuvriendelijkere producten.

Het amalgaam aan extra’s op deze notebook is al even indrukwekkend; GPS, WWAN en WiMax (helaas niet echt nuttig in Europa), een webcamera, vingerafdrukscanner, volwaardig toetsenbord en de gekende Rescue & Recovery-technologie.

Maar we hadden wel graag iets geavanceerders gezien dan de D-sub-uitgang en liever een ietwat hogere kloksnelheid gehad. Drie USB-poorten kunnen we ook niet meteen een rijkdom noemen. Dit alles kost u minstens 2.000 euro; een prijs die aansluit bij de ThinkPad-traditie.

Is de X300 de beste ultraportable op de planeet? We testen de nieuwe notebook graag eerst zelf uitgebreid voor we daar een antwoord op geven, maar bij een korte kennismaking voelen we de oude ThinkPad-glorie terug onder onze vingers tintelen. Maar die prikkelingen hadden we eerder dit jaar ook al bij de Toshiba Portégé R500 en de Asus U2E.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business