Belgacom wordt de nieuwe eigenaar van Scarlet, nummer drie op de Belgische internetmarkt en de enige provider met een eigen DSL-netwerk. Bij de overname is een bedrag van 185 miljoen euro gemoeid. Belgacom geeft alvast aan dat het niet van plan is om het Scarlet-etiket te schrappen. Het wil de merknaam blijven gebruiken om een […]

Advertentie

Belgacom wordt de nieuwe eigenaar van Scarlet, nummer drie op de Belgische internetmarkt en de enige provider met een eigen DSL-netwerk. Bij de overname is een bedrag van 185 miljoen euro gemoeid.

Belgacom geeft alvast aan dat het niet van plan is om het Scarlet-etiket te schrappen. Het wil de merknaam blijven gebruiken om een "aanbod zonder franjes" aan te bieden. Scarlet zal dan ook als afzonderlijke business-unit blijven bestaan, aldus Belgacom. Ook de bestaande contracten van klanten worden behouden.

De overname is echter nog niet finaal. "Om de transactie te voltooien, is onder andere de goedkeuring van de bevoegde mededingingsautoriteiten nog vereist", geeft Belgacom toe.

En dat wordt inderdaad afwachten, want door de overname van Scarlet krijgt Belgacom zowat het grootste alternatieve DSL-netwerk in België in handen. Dat betekent dat alternatieve providers zoals EDPNet binnenkort bij Belgacom terecht moeten. De concurrentie voor groothandelbreedband verdwijnt dus ogenschijnlijk.

Update: laatste alinea aangepast om concurrentiepositie Scarlet correct weer te geven.

Advertentie