Nieuws

Mobistar verklaart oorlog aan vaste telefoon

 

De mobiele operator Mobistar gaat goedkopere varianten lanceren van zijn tariefformule AtHome, die een alternatief biedt voor de vaste telefoon.
Mobistar pakt volgende week uit met een grote herlancering van AtHome, een tariefformule voor gezinnen die bijna een jaar geleden op de markt gebracht werd. "We gaan de vaste telefoon afmaken", verklaarde topman Benoit Scheen in de marge van het gsm-congres in Barcelona. Scheen volgde onlangs de Fransman Bernard Moschéni op als CEO van Mobistar.

AtHome werd door Mobistar in de markt gezet als een alternatief voor mensen die geen abonnement op een vaste telefoon meer willen nemen. Voor 10 euro per maand kan je met de gsm thuis gratis bellen naar vaste lijnen, gedurende maximaal 40 uur per maand. Mobistar analyseert daarbij de gsm-signalen om na te gaan of een gebruiker zich al dan niet in zijn ‘thuiszone’ bevindt.

AtHome trok het voorbije jaar 65.000 gezinnen aan en blijkt daarmee voldoende succesvol om er een vervolg aan te breien. De herlancering zal begeleid worden door een grote reclamecampagne, kondigde Scheen aan. Wat er inhoudelijk precies verandert, wilde het bedrijf nog niet kwijt.

De formule zou wel gesegmenteerd worden naar een aantal doelgroepen, terwijl er ook lagere prijzen worden geïntroduceerd die "onze concurrenten pijn gaan doen", luidt het.

Vermoedelijk gaat Mobistar de formule segmenteren volgens twee assen. Enerzijds volgens het tijdsgebruik, met bijvoorbeeld een aangepaste versie voor mensen die vooral ‘s avonds en in het weekend bellen. En anderzijds volgens de geografische locatie van de gebruiker, waardoor mensen bijvoorbeeld ook in hun tweede verblijf van de lagere tarieven kunnen genieten.

Mobistar broedt overigens op een aantal nieuwe diensten die gebaseerd zijn op het principe van plaatsbepaling via het gsm-signaal.

De herlancering van AtHome is volgens Benoit Scheen een mooi voorbeeld van de ‘mobile centric’-strategie die het bedrijf de komende jaren wil blijven volgen. Die houdt in dat mobiele communicatie de kern blijft van de activiteiten van Mobistar.

Scheen bevestigde dat het niet de bedoeling is om vaste operatoren of activiteiten ervan over te nemen, iets waarover de jongste maanden vaak gespeculeerd werd. "Er zit momenteel geen enkel fusie- of overnameproject in de pijplijn", zei hij.

Mobistar zegt ook veel succes te hebben met Internet Everywhere, een formule voor draadloos breedbandinternet die eind november gelanceerd werd. Met die dienst trekken we ‘vele duizenden’ klanten per maand aan, aldus Scheen. De nieuwe Mobistar-topman heeft een sterke IT-achtergrond en is van plan om dat uit te spelen in de commerciële strategie van de operator.

"We zijn met verschillende computerfabrikanten aan het praten over een mogelijke samenwerking, bijvoorbeeld om een pakket voor consumenten samen te stellen", zegt hij. "Op termijn denk ik ook dat we in onze winkels meer mobiele dataproducten zullen verkopen."

 

Overgenomen uit  De Standaard

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business