Nieuws

Yahoo wijst Microsoft-bod af

In een mededeling heeft de raad van bestuur van Yahoo laten weten dat ze het bod van Microsoft afwijst. Volgens het bedrijf is een overname "geen goede zaak voor Yahoo en de aandeelhouders". Redmond zou Yahoo onderwaarderen, luidt het.

"Na een nauwgezette evaluatie meent de raad van bestuur dat het bod van Microsoft Yahoo substantieel onderwaardeert, en dat er te weinig rekening wordt gehouden met de merknaam, ons mondiaal publiek en onze recente massale investeringen in reclameplatformen en onze toekomstige groei," meldt de mededeling.

Het aandeel van Yahoo ging in stijgende lijn na de aankondiging, wat erop kan wijzen dat de investeerders een hoger bod verwachten.

"Dit is een duidelijk pad naar een hoger bod," zegt Ken Marlin van de investeringsbank Marlin & Associates aan de LA Times. “De raad van bestuur is zich ervan bewust en is al begonnen aan een regendans om het zover te krijgen. En het zal hen lukken.”

Dat moet niet per se onmiddellijk gebeuren. “Microsoft moet het hard spelen,” zegt analist Ken Allen van T. Rowe Price Associates aan Bloomberg. “Als ze het bod onmiddellijk gaan verhogen, dan verzwakken ze hun onderhandelingspositie.”

Eerder berichtte de Brite krant The Times dat er gesprekken gaande zouden zijn tussen Yahoo en AOL. Ook een alliantie met Google of Walt Disney zouden mogelijke pistes zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business