Nieuws

Intel aangeklaagd door universiteit

Intel zou met zijn Core 2 Duo-processor een patent van een Amerikaanse universiteit schenden. De Wisconsin Alumni Research Foundation, een organisatie die de technologie beheert, trekt er voor naar de rechter.

De discussie handelt over een patent uit 1998. Daarin wordt processortechnologie beschreven die voorspellingen maakt over nog lopende berekeningen. Dit is vooral relevant voor chips die inzetten op parallelism, waarbij tegelijkertijd meerdere taken worden afgehandeld. Door te werken met een voorspelling over een nog lopende berekening, kan bijvoorbeeld een andere kern al aan de volgende rekensom beginnen.

Volgens de universiteit probeerde zij in 2001 een regeling te treffen met Intel. Maar de chipreus zou daar niet in geïnteresseerd zijn geweest.

Zoals gebruikelijk in dit soort rechtszaken, eist de universiteit van Wisconsin een schadevergoeding en een verbod op de verkoop van het schendende product – in dit geval de Core 2 Duo-chips. Het is ook bijna even traditioneel dat een patentzaak jaren aansleept en eindigt in minnelijke schikking.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business