Nieuws

Britse gezondheidsdienst mist 4.000 chipkaarten

De privacy van de Britten loopt opnieuw een deuk op. Maar liefst 4.147 chipkaarten van de nationale gezondheidsdienst (NHS) zijn verloren geraakt. Minstens 142 hiervan zijn met zekerheid gestolen. Met de kaart kunnen werknemers van de NHS elektronische toepassingen gebruiken, of inloggen in het online systeem van de Britse gezondheidszorg. Zo kunnen ze bijvoorbeeld hun doktersbriefjes digitaal verwerken.

De vraag naar het verlies werd gesteld aan 221 verantwoordelijken binnen de organisatie. Pulse, een blad voor Britse huisartsen, bracht de cijfers uit. Tien procent van de ondervraagden had geen idee hoeveel kaarten er exact zijn gestolen. In totaal hebben 438.314 medewerkers van de NHS een smartcard, iets wat in de volgende jaren moet oplopen tot 1,2 miljoen.

Een woordvoerder van Connecting for Health, het programma dat de IT-toepassingen van de nationale gezondheidsdienst verwezenlijkt, relativeert het gevaar. Volgens haar worden de verloren of gestolen kaarten onmiddellijk geblokkeerd. Bovendien is er nog steeds een pincode nodig om van de toepassingen gebruik te maken.

Met een bijdrage van Tim Ferguson, ZDNet UK.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business