Nieuws

Cisco’s toekomstperspectieven afgestraft

Ondanks goede kwartaalresultaten wordt het aandeel van Cisco afgestraft op de beurs. Een verwachte omzetgroei van 10 procent lijkt de aandeelhouders niet tevreden te stemmen. Cisco België verwacht echter geen problemen.

Cisco boekte in het betreffende kwartaal een mooie winst die volledig in de lijn van de verwachtingen van de beurs lag. De winst steeg met 7 procent tot 2,06 miljoen dollar. Het bedrijf liet echter weten dat er wordt verwacht dat de verkoop in het komende kwartaal 10 procent zal bedragen, wat een stuk lager is dan de 15 procent die meestal door de beleggers wordt verwacht. De beurs reageerde dan ook fel, door het aandeel een klap van 7,5 procent toe te brengen.

Cisco stelt die verkoopsverwachtingen bij onder invloed van de nakende recessie in de VS, waardoor bedrijven voorzichtiger zouden worden wat IT-investeringen betreft. CEO John Chambers heeft het over “factoren waar wij geen controle of invloed op hebben”.

Bij Cisco België vreest men niet dat de recessie een grote impact zal hebben. “Voorlopig zien wij geen indicatoren die in die richting wijzen voor onze business in de Belux,” reageert Pol Vanbiervliet, algemeen directeur van Cisco Belux.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business