Nieuws

Sterke opmars van Mac in consumentenmarkt verwacht

 

Best Buy, de grootste winkelketen voor consumentenelektronica in de Verenigde Staten en Canada, verwacht een sterke vraag naar Macs dit jaar. Daarom wil het bedrijf de machine van Apple over ruim een jaar in twee keer zoveel winkels aanbieden.

De winkelketen Best Buy heeft met Apple een store-in-store samenwerking. De computerfabrikant mag in de filialen van Best Buy eigen boetieks inrichten voor de verkoop van zijn producten. In het voorjaar van 2007 besloot Best Buy al om de proef met deze constructie uit te breiden van 58 winkels naar zo’n tweehonderd. De strategie lijkt te werken voor beide bedrijven, aangezien de verkoop van Macs sterk is gestegen vorig jaar. En Best Buy blijft de Amerikaanse retailmarkt voor elektronica domineren.

Inmiddels heeft Apple in circa 270 Best Buy-filialen een eigen afdeling. Tegen eind februari 2009 moet dit aantal zijn gegroeid naar zo’n vijfhonderd. Medewerkers van de winkelketen, die in totaal over circa negenhonderd filialen beschikt, vertelden deze week over deze plannen op de CES-beurs in Las Vegas.

Ben Reitzes, analist bij investeringsfirma UBS, ziet de uitbreiding als een positieve ontwikkeling voor Mac-verkopen op de lange termijn. Hij verwacht dat de vraag naar Macs zal blijven groeien, zelfs in een periode waarin consumenten minder uitgeven. Nieuwe producten van Apple (zoals de veelbesproken mininotebook) zullen die vraag stuwen. Volgens Reitzes is de verkoop van Macs nooit erg onderhevig geweest aan de seizoenscyclus, in tegenstelling tot een product als de iPod. Zo kan het alternatief voor de Windows-pc zelfs een buffer vormen in economisch zwakkere tijden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business