Nieuws

Micromedia gaat PC Tools verdelen

PC Tools, de leverancier van utility- en beveiligingssoftware, heeft met de Nederlandse distributeur Micromedia een overeenkomst afgesloten omtrent de verspreiding van retail-producten van PC Tools in de Benelux. Tot nu toe was de software van PC Tools enkel via het internet verkrijgbaar, maar binnenkort vinden pc-gebruikers pakketten als Spyware Doctor, Registry Mechanic en Desktop Maestro dus ook terug in de winkel. In de VS is Spyware Doctor overigens al een tijdje te koop bij grote retailers als Best Buy, Office Depot en Circuit City.

 
“De retailversies beschikken over twee troeven om zich te onderscheiden van de online-versies,” zegt Carry Pijls, de sales manager business van Micromedia. “De winkelversies zul je op drie pc’s kunnen installeren in plaats van op één, en de prijzen zijn zodanig vastgelegd dat de reseller ze tegen een lagere prijs kan aanbieden dan op de website.”
 
Micromedia is een distributeur van software, games en consumentenelektronica die in 1995 werd opgericht. Sinds een tweetal jaar is het bedrijf ook actief in België. Belgische resellers kunnen rekenen op een tweetal agenten; een lokaal kantoor is er voorlopig niet. Naast de distributie is Micromedia verantwoordelijk voor alle marketing-, verkoops- en productie-activiteiten voor de retail-kanalen. Met deze samenwerking wil PC Tools ook een hogere naambekendheid verwezenlijken.
 
Het wordt stilaan vechten voor een plaatsje in het rek met de securityproducten. Micromedia had McAfee, Symantec en Bit Defender al in het gamma zitten, en daar moet PC Tools nu ook nog bij. Wordt dat niet een beetje teveel van het goede? “We zijn ervan overtuigd dat de software van PC Tools snel succes zal hebben in de retailmarkt in de Benelux”, zegt Carry Pijls. “Deze pakketten vormen namelijk een interessante aanvulling op de producten die we al hadden. Zeker wat de registry-tools betreft, kent PC Tools zijn gelijke niet in dit segment.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business