Nieuws

Microsoft stapt in nichemarkt met overname Noors zoekbedrijf

 

Microsoft wil het Noorse Fast Search and Transfer (Fast) overnemen en biedt daarvoor 1,2 miljard dollar. Dat heeft het concern uit Redmond gisteren bekendgemaakt.

Fast is gespecialiseerd in datazoektechnologieën voor bedrijven, maar heeft ook producten op het vlak van e-commerce en risicomanagement. Het bedrijf richt zich vooral op grote ondernemingen, met producten zoals het Enterprise Search Platform (Fast ESP). Dat platform levert technologie voor e-commerce- en e-businessportalen, webzoekmachines en het zoeken van informatie binnen bedrijven.

Microsoft-watcher Mary Jo Foley gist op haar blog op ZDNet.com naar de motieven achter deze overname, die nog niet definitief is. Een mogelijke aanwijzing kan zijn dat Fast vorig jaar meer is gaan doen in de online-advertentiebusiness. Microsoft hoopt in ieder geval te profiteren van Fasts geavanceerde ontwikkelingsplatform en zoektechnologie, zo heeft Jeff Raikes, president bedrijfssystemen bij de softwaregigant, laten weten.

De overname zal de nichemarkt van zakelijke zoekoplossingen danig opschudden, meent blogger Larry Dignan. Tot nu toe was dit namelijk het terrein van kleinere, gespecialiseerde spelers zoals Fast, Autonomy en Vivisimo. Het is slechts een kwestie van tijd voordat een Google, HP of IBM een vergelijkbare acquisitie doet in deze markt, voorspelt Dignan op ZDNet.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business