Volgens Tik, de vereniging van Telecom en InternetKlanten, verhoogt Belgacom vanaf morgen de surfsnelheden van de meeste internetabonnementen. De datalimieten worden, op een uitzondering na, niet aangepast. Hoewel de aanpassing al vrij snel in werking zal treden, geeft de provider zelf nog geen commentaar op het nieuws. Concreet verdubbelt de downloadsnelheid van de twee goedkoopste […]

Advertentie

Volgens Tik, de vereniging van Telecom en InternetKlanten, verhoogt Belgacom vanaf morgen de surfsnelheden van de meeste internetabonnementen. De datalimieten worden, op een uitzondering na, niet aangepast. Hoewel de aanpassing al vrij snel in werking zal treden, geeft de provider zelf nog geen commentaar op het nieuws.

Concreet verdubbelt de downloadsnelheid van de twee goedkoopste instapabonnementen. ADSL Time en Budget krijgen een verdubbeling naar één Mbps. Met ADSL Light kunt u aan twee megabit per seconde downloaden. Die laatste krijgt bovendien een uploadverhoging naar 256 Kbps.

Bij de overige pakketten is het de uploadsnelheid die aardig wordt opgetrokken. Bij het standaardabonnement ADSL Go en ADSL Plus verhoogt de uploadsnelheid naar 400 Kbps. Opmerkelijk is dat laatstgenoemde een uitbreiding van het datavolume krijgt met vijf gigabyte naar een totaal van 35 GB. Het abonnement krijgt hierbij dezelfde limiet als Telenets TurboNet.

“Geen commentaar”

Belgacom-woordvoerder Jan Margot geeft geen commentaar op het nieuws, maar bevestigt wel dat zijn bedrijf zich aanpast aan de marktvraag. Er komt een aanpassing bij de internetabonnementen, maar op details of een bevestiging van de feiten blijft het nog even wachten.

Het is duidelijk dat de grootste ADSL-aanbieder met de verhoging in de voetsporen van kabelprovider Telenet treedt. Deze verhoogde een kleine maand geleden al de snelheden van zijn abonnementen. Net zoals toen wordt aan de prijs van de pakketten niet getornd. Over VDSL Boost, het abonnement dat een surfsnelheid van 17 Mbps biedt, zijn geen wijzigingen bekend.

Update: 9 januari 2007, 16.45 uur:

Belgacom bevestigt de snelheidswijzigingen in een persbericht. Enig verschil is dat de provider pas op donderdag 10 januari de wijzigingen doorvoert. De prijs en voorwaarden van de abonnementen veranderen niet.

Advertentie