Nieuws

Intel trekt handen af van derdewereldlaptop

 

Het One Laptop Per Child (OLPC)-project moet het zonder Intel stellen, nadat het bestuur eiste dat de chipmaker de productie voor andere goedkope laptops staakt.

Het OLPC-bestuur “had Intel gevraagd om zijn ondersteuning te beëindigen voor andere platforms, waaronder de Classmate PC en andere systemen”, zegt Intel-woordvoerder Chuck Mulloy. “Ze wilden dat we onze aandacht volledig richten op het OLPC-systeem.” Daarop maakte Intel bekend niet meer samen te werken met het project, dat tot doel heeft om goedkope laptops beschikbaar te stellen aan kinderen in ontwikkelingslanden.

“We hebben al langer gezegd dat we niet geloven in een enkele oplossing om laptops in de handen van arme kinderen te krijgen”, aldus Agnes Kwan, een andere spreekbuis van Intel. “Er zijn enkele fundamentele verschillen in onze aanpak.” Intel startte kort geleden met de Classmate PC, een machine die zich op dezelfde doelgroep richt als de OLPC-schootcomputer.

Intel en het door Nicholas Negroponte geleide OLPC-project kwamen in juli overeen om de strijdbijl te begraven. De fabrikant nam plaats in de raad van bestuur en kondigde een nieuwe CPU-structuur voor de non-profitlaptop aan. Voor de huidige productie van de machine zal door de breuk weinig veranderen, omdat de goedkope computer draait op een chip van het concurrerende AMD.

Met een bijdrage van ZDNet Asia/ZDNet UK

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business