De Nederlandse oliereus Shell zou 3.200 jobs van zijn IT-divisie outsourcen, zo blijkt uit een gelekte mail. Voor de dertien Belgische IT’ers lijkt er echter weinig te veranderen. Uit een gelekte mail van de vice-president van Shell’s IT-infrastructuur, Goh Swee Chen, bleek dat. 3.200 van de 3.600 IT’ers zouden worden overgeheveld naar EDS, AT&T of T-Systems. "We […]

Advertentie

De Nederlandse oliereus Shell zou 3.200 jobs van zijn IT-divisie outsourcen, zo blijkt uit een gelekte mail. Voor de dertien Belgische IT’ers lijkt er echter weinig te veranderen.

Uit een gelekte mail van de vice-president van Shell’s IT-infrastructuur, Goh Swee Chen, bleek dat. 3.200 van de 3.600 IT’ers zouden worden overgeheveld naar EDS, AT&T of T-Systems. "We zijn de outsourcing van onze IT-afdelingen al een jaar lang aan het bekijken," zegt woordvoerder Peter van Boeskhoten. "Maar over concrete cijfers zullen we pas in maart met een mededeling komen. Ik kan die cijfers nu bevestigen noch ontkennen." Ook over de authenticiteit van de mail wilde hij niets kwijt.

Op de Belgische afdeling van Shell in Brussel zou er weinig gaan veranderen. “Wij worden overgeheveld naar EDS,” vertelt Herman Smits van de afdeling IT-infrastructuur. “Maar fysiek blijven we naar alle waarschijnlijkheid hier bij Shell in Brussel.” Volgens Smits is het allemaal verre van nieuw: “Wij vallen helemaal niet uit te lucht. Er werd altijd zeer open over gecommuniceerd, elke maand werden we op de hoogte gebracht via webcasts. En over die outsourcingsplannen wordt al een jaar lang gesproken.”

Op een totaal van 100.000 werknemers wereldwijd zou de beslissing neerkomen op een outsourcing van 3% van het totale personeelsbestand. 400 IT-managementfuncties zouden bij Shell zelf blijven. Shell had eerder al laten weten dat het kosten wilde besparen. Tegen juli zou de transactie moeten zijn afgerond.

Advertentie