Advertentie

Een rechter heeft beslist dat Belgacom niet langer mag beweren dat zijn televisieabonnement een kwart goedkoper is dan dat van Telenet. Woensdagnacht wordt de campagne volledig stopgezet. Als dat niet gebeurt, kan Telenet een dwangsom eisen van tienduizend euro per inbreuk.

De klacht is ingediend naar aanleiding van een grootschalige mediacampagne waarin Belgacom beweert dat zijn televisieaanbod 25 procent goedkoper is dan dat van concurrent Telenet. Die stelling klopt enkel voor een bepaald pakket, waarbij klanten bijvoorbeeld al een internetabonnement hebben. Dit was voor Telenet de reden om uit te pakken met een al even opmerkelijke actie waarbij het bedrijf “de juiste feiten” aanhaalde. Gelijk met de campagne volgde een kort geding om de vergelijkingen in de advertenties te weerleggen.

Belgacom weet nog niet of het in beroep gaat tegen de beslissing en wacht voorlopig op de definitieve uitspraak. Die volgt pas in maart, nadat beide partijen hun pleidooi hebben kunnen voeren. Tot dan schikt Belgacom zich naar de huidige uitspraak. Veel wijzigingen moeten er echter niet gebeuren. De mediacampagne liep in november en is al een tijdje over zijn piek heen. De resterende acties worden tegen woensdagnacht stopgezet.

Advertentie