Nieuws

CompUSA sluit de deuren

Binnenkort sluiten de laatste winkels van CompUSA, ooit zowat de grootste retailketen voor computers en randapparatuur in de VS. De computerwinkels ondervinden naar verluidt teveel concurrentie van de computerverkoop via het internet.

Eerder dit jaar ging de helft van het winkelbestand al dicht in een poging om de kosten drastisch te drukken en de concurrentiepositie van de keten te verstevigen. Maar dat heeft blijkbaar niet geholpen.

De huidige eigenaar, de Mexicaanse miljardair Carlos Slim, heeft CompUSA nu verkocht aan de investeringsfirma Gordon Brothers, die ook al de eerdere verkoop van de winkels afhandelde. Gordon Brothers heeft aangekondigd dat zij de 103 resterende winkels zullen sluiten en delen van het bedrijf verder zullen verhandelen. Onder andere Circuit City, een andere retailketen in de informaticabranche, zou zijn benaderd. Hen zou dat eventueel kunnen helpen om op te tornen tegen de grote kanonnen als Best Buy, Wal-Mart of Office Depot.

Helemaal verdwijnen doet CompUSA voorlopig nog niet. Er wordt met name bestudeerd of de huidige webwinkel van de keten – die al een tijdje naast de “fysieke” winkels – bestond, autonoom kan verder werken.

Tijdens de kerstperiode zullen de winkels van CompUSA openblijven om de voorraden weg te werken. Er zullen wellicht interessante koopjes te doen zijn…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business