Nieuws

Microsoft blokkeert updatepakketten Windows

 

Microsoft heeft een toolkit uitgebracht die gebundelde updates en reparaties voor Windows blokkeert. De download is bedoeld voor organisaties die liever zelf bepalen wanneer ze zo’n pakket installeren.

Gewoonlijk wordt erg uitgekeken naar de verzamelde updates en reparaties, de zogenaamde servicepacks. Met name het eerste pakket (SP1) voor Vista is welkom. Maar niet alle gebruikers zijn blij met de automatische installatie ervan. Sommige bedrijven willen de pakketten eerst grondig testen, voordat ze upgraden. Ze willen er zeker van zijn dat de software goed samenwerkt met de hardware en applicaties die ze al gebruiken.

Met de Windows Service Pack Blocker Toolkit kunnen deze bedrijven voorkomen dat Windows Update de pakketten automatisch installeert. SP3 voor Windows XP en SP1 voor Vista kunnen ieder tot twaalf maanden na hun verschijning volgend jaar worden geblokkeerd. Het in maart van dit jaar gelanceerde SP2 voor Windows Server 2003 is nog tot en met maart 2008 te blokkeren. De toolkit is af te halen op de downloadsite van Microsoft.

Update: 16:15 Informatie over SP2 voor Windows Server 2003 toegevoegd aan laatste alinea.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business