Met Flikken Game 2: Moord in hotel Ganda slaan Transposia en de VRT opnieuw de handen in elkaar om van de populaire tv-serie een computerspel te maken. De actie uit het eerste spel – die niet bepaald door iedereen werd gesmaakt – is vervangen door een stevige dosis denk- en puzzelwerk. Daardoor is het spel […]


Met Flikken Game 2: Moord in hotel Ganda slaan Transposia en de VRT opnieuw de handen in elkaar om van de populaire tv-serie een computerspel te maken. De actie uit het eerste spel – die niet bepaald door iedereen werd gesmaakt – is vervangen door een stevige dosis denk- en puzzelwerk. Daardoor is het spel veel statischer dan zijn voorganger, maar maakt het tegelijk ook kans om bij een breder publiek in de smaak te vallen.
“Het eerste Flikken-game was erg populair bij jonge kinderen,” zegt Transposia-directeur Geert Van Boven. “Daardoor zijn er zo’n 6.000 exemplaren van verkocht, wat voor dit soort titels een erg mooi resultaat is. Maar van deze editie verwachten we nog iets meer, aangezien ook volwassenen en bijvoorbeeld ook senioren hier urenlang plezier aan kunnen beleven. Om zo’n brede doelgroep te bereiken, hebben we bewust de systeemvereisten heel beperkt gehouden, zodat je dit spel ook op een relatief eenvoudige pc kunt spelen.”
Transposia biedt resellers een display en posters aan om het game de nodige zichtbaarheid te geven in de winkel. Er komt ook een reclamespot op één. De VRT is duidelijk bereid om het spel de nodige ondersteuning te geven. “Ook dit past binnen onze strategie om zoveel mogelijk crossmediaal te werken,” zegt Paul Bosqué, verantwoordelijke voor de line extensions bij de openbare omroep. “Zo’n spel is een leuke manier om een van onze sterke merken, zoals we Flikken toch mogen zien, ook naast het tv-scherm te laten leven.”

Naar Zweeds model

Flikken Game 2 is gebaseerd op een bestaand spel, Dollar, dat op zijn beurt gebaseerd is op de thrillers van de Zweedse auteur Liza Marklund. Dat game werd door Transposia gelokaliseerd – “geënt op Gent”, zoals Van Boven het poëtisch uitdrukte. Daarvoor werd van de bekendste acteurs uit de serie ook een 3D-versie gemaakt, die echter niet altijd even gelijkend is. Het technisch procedé was dan ook vrij eenvoudig, volgens de acteurs. “Ze hebben ooit eens een foto van ons gemaakt,” vertellen Ludo Hellinx en Roel Vanderstukken. “En dat was het eigenlijk.” De heren zijn het erover eens dat de omzetting van Mark Tijsmans naar zijn computerpersonage het meest geslaagd is. “Al ziet hij er in het echt niet zo afgetraind uit,” klinkt het plagerig. Veel meer hebben ze over het game eigenlijk niet te vertellen; geen enkele van de hoofdrolspelers blijkt een enthousiast gamer te zijn.
Wereldschokkende visuele hoogstandjes of zinderende actie moet je van het spel dus niet verwachten. Maar voor de fans van de serie is het ongetwijfeld best leuk om eens in de huid van de populairste politieagenten van het land te kruipen. “En ook al lijkt het opzet erg eenvoudig en misschien wat voorspelbaar, er zitten een paar verrassingen in die het toch boeiend houden”, voegt Van Boven eraan toe.
De winkelprijs van Flikken Game 2 is 24,95 euro.