Nieuws

Microsoft opent winkel in Saturn-winkel

Microsoft opent donderdag zijn eerste shop in shop in de gloednieuwe Saturn-winkel in Wilrijk. Het gaat om een lokaal initiatief dat in samenwerking met Saturn, Intel, Acer en Panasonic tot stand kwam.

Na de Antwerpse Meir krijgt nu ook de A12 ter hoogte van IKEA een gigantisch verkooppunt voor consumer electronics. Ter vergelijking: in de Antwerpse Stadsfeestzaal palmt Saturn 47.000 vierkante meter in. Aan de A12 gaat het om 62.000 vierkante meter. Meteen de grootste Saturn-winkel buiten Duitsland en ook het grootste verkooppunt van consumentenelektronica in België.

Ongeveer 60 vierkante meter van die oppervlakte is gereserveerd voor de eerste shop in shop van Microsoft, wereldwijd. De lokale initiatiefnemers benadrukken dat het eiland meer wil zijn dan een plaats waar producten gepresenteerd worden. De focus moet liggen op de beleving, minder op de producten.

Daarom staan er op de vloer twee ruim bemeten projectieschermen waarop content van de WOW Factory-website te zien zal zijn. Die site werd eerder deze maand gelanceerd en is een Microsoft-platform voor user generated content. De bedoeling is dat gebruikers er eigen creaties opladen, elkaars werk becommentariëren en ‘recepten’ delen. Microsoft voorziet een aantal categorieën (werk & school, thuis, ontspanning & hobby, feest en verrassingen, herinneringen) binnen de WOW Factory-site waarbinnen de creatievelingen zich kunnen bewegen.

Om tekst en uitleg te verschaffen bij die WOW-ervaringen, zal er in de Saturn-winkel in Wilrijk altijd een vertegenwoordiger van Microsoft zelf aanwezig zijn. Hij of zij zal klanten ook rechtstreeks te woord staan in geval van problemen. Maar het zijn vooral de ideeën van gebruikers die nieuwe potentiële klanten moeten warm maken voor Microsoft-producten en -diensten als Windows Vista en Windows Live.

“Steeds meer mensen gaan online om iets bij te leren van andere gebruikers, of om zelf commentaar te geven op producten en diensten”, verklaart Niels Famaey (consumer lead Microsoft). “Wij bij Microsoft zitten volop in het leerproces van omgaan met dit nieuwe gegeven.” Of Microsoft niet vreest voor misbruik van het platform? “We rekenen voor een stuk op sociale controle van de gebruikers zelf, die de mogelijkheid hebben om ongepaste content te signaleren”, relativeert Famaey. “Ook het agentschap These Days, dat van bij het begin mee instond voor de ontwikkeling van het concept, houdt mee een oogje in het zeil.” Of de WOW Factory on- en offline evenveel interesse zal opwekken als de Saturn-winkels zelf, zal de toekomst uitwijzen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business